Brandmeldinstallatie

Er zijn verschillende soorten brandmeldinstallaties, toegespitst op uw specifieke situatie. Brinkman Beveiligingen installeert brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties conform de eisen en normen van de NEN2535 en de NEN2575.

Brinkman Beveiligingen is een erkend Branddetectiebedrijf overeenkomstig de regeling brandmeldinstallaties van het CCV en gecertificeerd voor de volgende onderdelen voor wat betreft brandmeldsystemen:

  • Opstellen van een Programma van Eisen (PvE)
  • Projecteren van brandmeld- en ontruimingsinstallaties
  • Installeren van brandmeld- en ontruimingsinstallaties
  • Onderhouden van brandmeld- en ontruiminsinstallaties

Voor het installeren van gecertificeerde systemen werkt Brinkman Beveiligingen uiteraard samen met lokale overheden als brandweer en gemeenten.
 

Ongewenste meldingen verleden tijd  met ASA technologie

Onlangs heeft Siemens de OOH740 en OOHC740 geavanceerde brandmelders voor de Cerberus Pro op de markt gebracht.

Beide melders beschikken over twee optische en twee thermische sensoren. Hierdoor kan zowel rook als warmte worden gedetecteerd. Het model OOHC740 bezit bovendien een geïntegreerde koolmonoxidedetector. De voornaamste feature van de beide melders is echter de in duizenden installaties beproefde ASA technology (Advanced Signal Analysis).

Parametersettings

Een met ASA technology uitgeruste melder splitst de ontvangen signalen op in afzonderlijke waarden. Deze zogeheten parametersettings laten zich aanpassen aan de verwachte omgevingsvoorwaarden. Zo kan de melder met ASA technology als zeer gevoelige melder worden ingezet. Denk hierbij aan cleanrooms, ICT-systeemruimten, etc. Ook is deze melder inzetbaar in ruimtes waar storende factoren zoals douche-stoom, stof of rook van lasapparatuur aanwezig is. Deze factoren worden als zodanig herkend maar geven geen ongewenste meldingen.

Juiste tijd, juiste detectie

Door middel van het aanpassen van de parametersettings in de melder, is deze melder met ASA technology overal inzetbaar. Het is dus mogelijk om een tijdschema te programmeren die het mogelijk maakt om meerdere detectieprincipes toe te passen. Neem bijvoorbeeld een discotheek. Tijdens openingstijden wordt er een ander soort detectie vereist dan daarbuiten, maar het detectieniveau blijft maximaal.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over branddetectie? Neem dan contact met ons op of vul het contactformulier in.

 


 

Rookmelders in woningen

Wij kunnen uw woning voorzien van rookmelders en aansluiten op uw alarminstalatie, zodat u tijdig gealarmeerd wordt bij rookontwikkeling. Detecteren deze rookmelders een brand dan wordt de sirene geactiveerd. Is uw alarminstallatie tevens aangesloten op onze meldkamer dan wordt er ook actie ondernomen als u niet thuis bent.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over branddetectie in uw woning? Neem dan contact met ons op of vul het contactformulier in.