Maastricht University Campus Venlo

De Universiteit Maastricht beoogt met haar vestiging in Venlo een belangrijke rol als regionale kenniskatalysator te vervullen door ter plekke voor de regio relevant wetenschappelijk onderwijs en onderzoek aan te bieden; van volwaardige masteropleidingen tot op maat gesneden cursussen voor specifieke bedrijven. Verder ontplooit zij onderzoeksactiviteiten met EU-regionale partners.

Inhoudelijk sluiten de activiteiten aan bij twee belangrijke regionale speerpunten: logistiek en agro-food. Venlo is nationaal en internationaal gezien een erkende logistieke hotspot en ligt in het centrum van het grootste tuinbouwgebied van Centraal Europa. De opleidingen zijn een initiatief van de Universiteit Maastricht, Gemeente Venlo en de Provincie Limburg.  

Brinkman Beveiligingen heeft de brandmeldinstallatie geleverd in Campus Venlo.