Koninklijke Glasfabriek Leerdam

Brinkman Beveiligingen heeft de opdracht gekregen voor het leveren en installeren van de brandmeld- en blusinstallatie bij de Koninklijke Nederlandsche Glasfabriek Leerdam (Libbey Leerdam). Daarnaast zal Brinkman Beveiligingen de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden aan deze installaties de komende jaren verzorgen.

Het huidige Royal Leerdam Crystal (RLC), opgericht in 1878 en in 1953 koninklijk, werkt met kwalitatief zeer hoogwaardige grondstoffen die het Leerdamse kristal zijn unieke eigenschappen geeft: een bijzonder stralend effect door de hoge brekingsindex van het materiaal, een prachtige helderheid en klankkleur, een kleurvastheid vergelijkbaar met edelstenen en daarnaast ook nog eens uitstekend geschikt voor slijpen en graveren. Door deze kenmerken bestaat er grote internationale waardering voor kristal uit Leerdam.