Bel ons

085 029 0628

Vraag vrijblijvende

Offerte aan

Branddetectie maatwerk voor de Lazaristen in Panningen

In het Limburgse Panningen bevindt zich een religieus genootschap, de Lazaristen of ook wel Congregatie der Missie genoemd. Tot op de dag van vandaag hebben de Lazaristen zich gevestigd in het Missiehuis St. Jozef. Doordat het religieus genootschap langzaam maar zeker kleiner wordt, krijgen de beschikbare ruimten andere bestemmingen. Vaak in de zin van zorgfuncties. Een goede brandmeldinstallatie is in de zorg erg belangrijk. Vandaar dat wij branddetectie op maat verzorgen voor dit mooie Missiehuis.

Vrijblijvende offerte

Constante veranderingen

Met het project in Panningen zijn wij inmiddels al ruim drie jaar bezig. Het verzorgen van een goede brandmeldinstallatie voor een pand als dit is erg complex. Zeker omdat de indeling van het pand alsmaar blijft veranderen. Er komen alsmaar kamers bij die benut worden door de zorg, wat betekent dat er in steeds meer ruimtes branddetectie geplaatst dient te worden. Hierdoor dienen wij de aanwezige installatie constant aan te passen, zodat het aan alle richtlijnen blijft voldoen.

Certificering

De brandmeldinstallatie dient conform Programma van Eisen gecertificeerd te worden. In mei 2023 zal een inspectieronde plaatsenvinden door een extern inspectiebedrijf, om te kijken of een inspectiecertificaat afgegeven kan worden.

Zo’n certificaat verklaart dat de brandmeldinstallatie volledig gebouwd is volgens de EN-normen. Wij zullen vervolgens jaarlijks een Certificaat van Onderhoud afgeven nadat het onderhoud aan de installatie is afgerond, om ervoor te zorgen dat de installatie up-to-date blijft.

Digitaal brandweerpaneel

Een mooi extraatje aan de brandmeldinstallatie bij de Lazaristen is het brandweerpaneel. Waar dit in de meeste panden een klassiek paneel is, is het paneel van het Missiehuis digitaal. Het erkende digitale systeem laat op een monitor precies zien waar een brandmelder geactiveerd is, zodat men snel terplekke kan zijn.

Het handige aan dit digitale brandweerpaneel is dat de geografische indeling van het pand op het paneel makkelijke aanpasbaar is. Dat is ideaal voor dit project in Panningen, aangezien de indeling van het gebouw nog wel eens verandert.

Voor als u kiest voor kwaliteit en integriteit