Bel ons

085 029 0628

Vraag vrijblijvende

Offerte aan

Brandmeldinstallatie Flexrooms Living Venlo

Flexrooms Living is een organisatie die zich bezighoudt met het bieden van huisvesting aan onder andere internationale medewerkers en asielzoekers. De organisatie heeft verschillende vestigingen in Nederland en Duitsland, waaronder het zogeheten kloostercomplex in Venlo. Voor dit complex, bestaande uit meerdere gebouwen, hebben wij een brandmeldinstallatie mogen verzorgen.

Vrijblijvende offerte

De geschiedenis van het klooster

Het kloostercomplex in Venlo waarin Flexrooms gevestigd zit stond voorheen bekend als het Dominicanessenklooster Bethanië, dat deze naam sinds 1914 draagt. In dat jaar vestigden de zusters Dominicanessen zich vanuit Frankrijk in het klooster in Venlo. Sindsdien heeft het complex verschillende uitbreidingen gehad met allerlei verschillende invullingen en zijn er meerdere bijgebouwen aan toegevoegd.

Daarnaast zijn er door de jaren heen steeds meer vestigingen van Dominicanessen van Bethanië ontstaan. Op een gegeven moment zijn steeds meer zusters naar andere vestigingen verhuisd, waardoor het complex in Venlo leeg kwam te staan. Uiteindelijk kwam Flexrooms in aanmerking met het kloostercomplex, waardoor het nu al een aantal jaren huisvesting biedt aan arbeidsmigranten.

Brandmeldinstallatie

Door de nieuwe bestemming van het klooster en door de nieuwe regelgevingen door de jaren heen werd het tijd om een brandmeldinstallatie in het complex te installeren. Voor deze klus klopte Flexrooms bij ons aan. Aangezien het gehele complex naast het klooster uit verschillende bijgebouwen bestaat, was het nodig om de installaties in al deze gebouwen aan elkaar te linken. We begonnen met het aanleggen van het systeem in het hoofdgebouw, het klooster zelf, en zijn vervolgens de verschillende bijgebouwen afgegaan. Zo is er één groot systeem ontstaan dat al deze gebouwen aan elkaar koppelt.

Ceberus Cloud Apps

Naast het installeren van de brandmeldinstallatie hebben we bij Flexrooms ook direct de Siemens Cerberus Cloud Apps geïnstalleerd. Via deze app hebben de beheerders 24/7 toegang tot het brandmeldsysteem vanaf elk apparaat. Hierdoor kunnen ze live de status van de installatie bekijken en ook direct zien wanneer er iets mis is. Ideaal voor een groot complex als het klooster in Venlo! 

Voor als u kiest voor kwaliteit en integriteit