Bel ons

085 029 0628

Vraag vrijblijvende

Offerte aan

Een nieuwe brandmeldinstallatie voor De Hoge Heren in Rotterdam

In hartje Rotterdam, bij de Erasmusbrug, vindt u twee hoge woontorens met de naam De Hoge Heren. De woontorens bestaan uit huurappartementen verdeeld over 34 verdiepingen. Daarnaast zijn de panden voorzien van een aantal gastenverblijven, een parkeergarage en een healthclub met zwembad, fitness en sauna. Twee enorme gebouwen die opnieuw moesten worden voorzien van een brandmeldinstallatie. Een klus die ons op het lijf geschreven staat.

Vrijblijvende offerte

Volledige vervanging

De Hoge Heren zijn het bezit van woningbelegger Vesteda. Nadat de huidige brandmeldinstallatie er zo’n 15 jaar in heeft gezeten vond Vesteda het tijd om deze eens te vervangen, zodat alles weer aan de laatste veiligheidseisen voldoet. Aangezien wij vaker opdrachten hebben uitgevoerd voor de woonaanbieder, klopte de contactpersoon voor deze klus automatisch weer bij ons aan.

Het was de bedoeling dat beide torens volledig voorzien zouden worden van nieuwe brandmeldinstallaties. Dus niet alleen de woningen, maar ook alle overige ruimtes. Een grote, maar mooie klus!

Hergebruik en vernieuwing

We gingen om te beginnen op locatie kijken hoe het ervoor stond met de huidige installatie. Het geluk was dat de bestaande buizen en kabels van de huidige systemen hergebruikt konden worden. Hierdoor konden wij de gehele installatie zelf regelen en hadden wij geen externe partij nodig voor het vervangen van buizen en bedradingen. Zo hebben wij het huidige systeem kunnen vervangen door apparatuur van Siemens, onze vaste leverancier. Elke verdieping beschikt nu weer over moderne (én voldoende) brandmelders, volgens de huidige veiligheidseisen.

Jaarlijks onderhoud

Bij de installatie blijft het echter niet zitten; we zorgen ook voor de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden bij De Hoge Heren en komen daarnaast maandelijks langs om te controleren of alles nog wel correct werkt en juist geplaatst zit. Bij wooncomplexen is het nog wel eens regelmatig nodig om wat aanpassingen uit te voeren, aangezien er vaker verbouwingen plaatsvinden. Ook bij een sauna of zwembad is vervanging van de apparatuur vaker nodig, vanwege de dampen die daar vrij komen. Deze maandelijkse checks zijn dus ook echt nodig.

Ondanks dat dit grote project in september 2014 binnen een aantal weken afgerond was, zullen de maandelijkse werkzaamheden ons de komende jaren nog fijn bezig houden.

Voor als u kiest voor kwaliteit en integriteit