Opvanghuis Berlicum kiest voor Brinkman Beveiligingen

Opvanghuis Berlicum (beschermd wonen instelling voor maatschappelijke opvang) ligt in het buitengebied van Berlicum, op circa 8 kilometer van ’s Hertogenbosch. Hier realiseert het opvanghuis in eigen beheer al vanaf 1920 de huisvesting, voeding en woonbegeleiding voor 40 bewoners. Primair zorgt Opvanghuis Berlicum voor onderdak, voeding, was en schoonmaak. Elke bewoner krijgt, afhankelijk van de specifieke problematiek, financiële en administratieve begeleiding. Interne maatschappelijk werkers en sociaal pedagogisch medewerkers staan de bewoners bij in alle praktische zaken.

Bart Frints is de kok en ook werkzaam binnen de technische dienst bij Opvanghuis Berlicum. Door zijn achtergrond in de horeca en de interesse in houtbewerking en facilitaire dienstverlening was toen er een vacature vrij kwam de keuze snel gemaakt. Ook mede doordat Opvanghuis Berlicum het bedrijf is van zijn ouders. In de avonduren fitnest Bart graag en maakt klein meubilair. “Door uitdagingen die hier in ons bedrijf worden geboden zoals bijvoorbeeld brandbeheer, legionella en hygiëne zorgen er voor dat je je moet blijven ontwikkelen. Dit maakt het erg leuk en divers”.

De belangrijkste dienst van de organisatie is het bieden van een beschermde woonvorm voor langdurig dak- en thuislozen. Mensen kunnen zichzelf aanmelden of worden verwezen door verschillende instanties. De bewonersgroep is heel divers en bestaat uit alle leeftijden vanaf 21 jaar.

Opvanghuis Berlicum is gelegen in het landelijke gebied en geeft daardoor uitstekende mogelijkheden om tot rust te komen. De organisatie bestaat uit een team van 9 medewerkers. De bewoners dragen ook hun steentje bij in de werkzaamheden en dagelijkse gang van zaken.

Diensten en producten Brinkman Beveiligingen bij Opvanghuis Berlicum

“Een brandmeldinstallatie is uiteraard van levensbelang voor de bewoners van ons opvanghuis. Veiligheid staat voorop! Wij hebben voor deze installatie gekozen voor Brinkman Beveiligingen. De bewoners mogen in ons pand roken en dat is moeilijk te combineren met rookmelders. De ASA-technologie in de brandmeldinstallatie van Brinkman heeft ervoor gezorgd dat er geen ongewenste meldingen worden gegenereerd door rokers terwijl de installatie volledig functioneel is.
Er is een wettelijke richtlijn gekomen welke verplicht maakte dat alle kamers voorzien moeten zijn van rookmelders. Groot voordeel voor de organisatie was dat wij zelf konden meewerken en daardoor was de betrokkenheid zeer groot. Deze installatie geeft een veilig gevoel voor bewoners en personeel. Het streven is om over 20/30 jaar nog altijd de beste opvang te kunnen bieden, net zoals nu het geval is”.

Over Brinkman Beveiligingen

Brinkman Beveiligingen is specialist op technisch beveiligingsgebied. De organisatie is een KIWA-erkend Branddetectiebedrijf BMI 2011 en BORG-beveiligingsbedrijf conform de CCV-Certificatieschema’s. Brinkman levert diensten aan particulieren, de zakelijke markt, instellingen en overheid.

Foto: Bart Frints van Opvanghuis Berlicum

Landgraaf

Marconistraat 38 Telefoon : 045-5311923
6372 PN Landgraaf

Helmond

Vossenbeemd 110A Telefoon : 0492-335255
5705 CL Helmond

Echt

Pascalweg 4 Telefoon : 0475-411030
6101 WV Echt